2,5dl voita
2,5dl ruskeaa sokeria
Suolakeksejä (esim. TUC)
10 dl suklaata muruina
2,5 dl pähkinöitä, vaikkapa pistaasipähkinöitä
*
-Laita reunalliseen uunivuokaan pohjaksi suolakeksejä.
(Jos sinulla ei ole reunallista, laita foliota pohjalle ja muotoile siitä reunaa.)
-Lämmitä uuni 210*C.
-Sulata voi kattilassa, lisää sokeri, anna kiehahtaa kunnes sokeri sulaa, ei kuitenkaan yli minnuuttia tai kahta.
-Kaada sokeri-voi seos suolakeksien päälle, laita uuniin 5 minuutiksi.
-Pilko pistaasipähkinät ja maitosulkaa muruiksi ja lämmitä suklaa sulaksi.
-Ota pohja pois uunista ja anna jäähtyä. Kun pohja on jäähtynyt levitä päälle suklaa ja sen päälle pistaasit.
-Laita jääkaappiin 1 tunniksi. Pilko. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa, jääkaapissa.
*********
1 cup butter
1 cup brown sugar
4 sleeves saltine crackers
4 cups chocolate chips
1 cup chopped nuts such as pistachios
*
Preheat oven to 400°F. Line a cookie sheet, preferably one with sides, with aluminum foil. Spread crackers side by side, one layer thick. If you do not have a cookie sheet with sides, build a little ridge with the tin foil so the sauce does't run off the sides.
Combine sugar and butter in a medium saucepan and bring to a boil. Let boil until sugar dissolves, a few minutes max. Pour hot sugar and butter mixture over crackers. Spread to cover evenly. Bake at 400°F for five minutes. Take out of the oven and let them cool.
Meanwhile, melt chocolate chips in a double boiler or in a microwave proof dish. Spread chocolate mix evenly over the top of the brickle cracker layer. Sprinkle with nuts and let cool to room temperature, then refrigerate for 1 hour. Break into pieces and store in airtight container in the refrigerator.
Tuesday, December 25, 2007
BRICKLES - BRICKLES
Comments (2)

Sort by: Date Rating Last Activity
Loading comments...
El misterio de Belicena Villca
Hi I found your site by mistake when i was searching yahoo for this acne issue, I must say your site is really helpful I also love the design, its amazing!. I don’t have the time at the moment to fully read your site but I have bookmarked it and also add your RSS feeds. I will be back in a day or two. thanks for a great site.
un curso de milagros
un curso de milagros
Post a new comment
Comments by IntenseDebate
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment